fuga mobilya
fuga mobilya
fuga mobilya
fuga mobilya
fuga mobilya
fuga mobilya
fuga mobilya
fuga mobilya
fuga mobilya
fuga mobilya
fuga mobilya
fuga mobilya
fuga mobilya
Program ajánló
01.jpg
Hungarian English German Polish

Program ajánló

Lovaglás:

Az erdei környezetben való lovaglás élményét kínálja a vendégházunktól 1 km-re lévő lovas tanya, ahol felkészültségi szinttől függően gyermekek és felnőttek egyaránt igénybe vehetik a tanya szolgáltatásait. Kezdőknek a karámlovaglást ajánljuk, kezdetben futószárral, majd szabadon, gyakorlottabb lovasok pedig a tereplovaglásnak hódolhatnak, az erdőben kijelölt lovaglóútvonalakon tehetnek különböző hosszúságú túrákat tapasztalt túravezető irányításával. Kisgyermekek részére póni lovaglás vehető igénybe.

Kirándulás kisvasúttal:

A vendégház közvetlen közelében található állomásról a kisvasút 5 km hosszan szállítja az utasokat a Stimecz házig, ahonnan túrákat tehetünk a „bükki kövekre” (Őr-kő, Pes-kő), a Vöröskő-forráshoz vagy a Vöröskő-völgyi Erdei Tanösvényt járhatjuk be. A tanösvény segítségével mind a gyermekek, mind a felnőttek szórakozva ismerhetik meg a bükki erdő értékeit, szépségeit. A kisvasút május 1-től szeptember 30-ig nyitott kocsikkal menetrend szerint közlekedik szombatonként, vasárnaponként és ünnepnapokon.

A Stimecz-házi végállomáson találhatunk kiépített tűzrakóhelyet és sportpályát, az Egeres-völgyi megállónál pedig erdei állatokkal találkozhatunk.

Túrázás:

Vendégeink számára különböző hosszúságú és nehézségű alternatív túraútvonalakat ajánlunk – akár gyalogosan vagy kerékpárral – melyek a környező területek kiemelkedő természeti értékeihez és történelmi emlékeihez vezetik el őket. A túrákhoz a térképet és igény esetén a kísérőszemélyzetet biztosítjuk.

Gyalogtúrák:

Felsőtárkány és környéke rengeteg túralehetőséget tartogat, illetve tanösvények kiindulópontjai találhatók a településen.


Tanösvények:

Barát-réti Tanösvény

A Barát-réti Tanösvény egy jobbára völgyben vezető út a 2,6 km-re lévő Bujdosó-kőig, mely 4 állomás látnivalóit mutatja be. A teljes kör hossza 6,5 km, megtételéhez 3 óra szükséges.


Útvonala: Felsőtárkány, Szikla-forrás, indítótábla - Kő-köz - Barát-rét (pihenőhely) - Bujdosó-kő.

Kő-közi Tanösvény

A Szikla-forrást és a fölötte magasodó mészkősziklát, az alatta húzódó Kő-köz nevű sziklaszorost és a tavat fűzi fel egy sétára. A 800 méter hosszú tanösvényen 5 állomás található. Bejárásához, a jelenségek tanulmányozásához egy óra bőven elegendő.

Útvonala: Felsőtárkány, Szikla-forrás, indítótábla - Felsőtárkányi-tó - Szikla-forrás mészkősziklája, kilátópont - Kő-köz - Szikla-forrás.

Vár-hegyi Tanösvény

A Vár-hegy gerincére visz fel. A Kő-köz elejétől oda-vissza 10 km hosszú út 4–5 óra alatt járható be, és közben különböző földtani formációkkal (dolomitbánya, radiolarit sziklák), erdőtársulásokkal (a gyertyános-tölgyes, a szubmontán bükkös, a mészkerülő tölgyes és a hársas törmeléklejtő-erdő élővilágával), valamint egy késő-bronzkori erődített teleppel, a Kyjatice-kultúra földvárával ismerkedhetünk meg.

Útvonala: Felsőtárkány, volt ifjúsági tábor parkolója, indítóállomás - Csák-Pilis- hegy - dolomitbánya - Dolomitbánya fölötti kilátópont, Vár-hegy nyerge - Vár-hegy, őskori földvár sánca - Várkúti Turistaház - Törökút, Kövesdi-kilátó - Kőbánya-láp - Felsőtárkány, parkoló.

Vöröskő-völgyi Erdei Tanösvény

 

Az útvonal mentén 15 állomáson összesen 21, a bükki erdő növény- és állatvilágát, valamint földtanát bemutató színes oktatótáblát helyeztek el az erdészet munkatársai. Ezek a szabadban való hasznos időtöltési lehetőség mellett oktatási segítséget is nyújtanak. Egy-egy tábla a déli Bükk legjellemzőbb élőlényeiből általában 4 fajt mutat be. A szöveges ismertetők úgy kerültek megszerkesztésre, hogy az adott fajra jellemző érdekességek mellett minél több hasznos tudnivalót is tartalmazzanak, hogy azokból, ha észrevétlenül is, de tanulni is lehessen. A tanösvény környékén a jellemző fafajok kis táblákkal vannak megjelölve.

Az önálló ismeretszerzés mellett a három "erdei tanterem"-ben lehetőség nyílik csoportos foglalkozásokra is.
A séta kényelmes tempóban mintegy 3 óra alatt teljesíthető.

Az állomásokon lévő, vagy a közelükben megtekinthető természeti és kultúrtörténeti értékek leírását, a hozzájuk kapcsolódó ismereteket a Felsőtárkányi tanösvények (Eger, 2002) című kirándulásvezető füzetben olvashatjuk. A kiadvány a BNP Igazgatóságán szerezhető be.

Kerékpártúrák:

A vidék adottságai kiváló lehetőséget nyújtanak a hegyi kerékpározás kedvelőinek. Több tucat, a hegyek gerincein és a völgyekben futó erdei út hálózza be a környéket, érintve a hegység leglátványosabb részeit.

Eger és Felsőtárkány között jó minőségű, kiépített kerékpárúton közlekedhetünk, illetve a falu eleje után 600 méterre ágazik ki a Felsőtárkányt elkerülő kerékpárút szakasz, amely a kisvasút állomásáig halad.

NYITOTT KAPU VENDÉGHÁZ  - 3390 Felsőtárkány, Fő út 297.
перехватчик смс лохотрон справочник база телефонов москвы телефон по домашнему адресу в москве ссылка справочник телефонов справочник телефонов кингисепп смс перехватчик с компа как найти в контакте человека по номеру телефона телефонный справочник справочник телефонов города рыбинск база данных телефонов и адресов красноярска поиск людей по фамилии волков найти адрес в ульяновске по фамилии тут телефонный номер по адресу спб справочник телефонов наро-фоминска алло здесь хочу найти девушку с номером телефона найти номер найти по номеру телефона фамилию справочник телефонов организаций витебска мтс узнать местонахождение как найти владельца номера телефона телефонная справочник телефонов результаты по егэ по обществознанию за 2013 год найти по номеру телефона - адрес в италии справочник мобильных на сайте телефонная база мтс в шпоргалки егэ 2013 по русскому языку здесь скачать пробные егэ 2013 по обществознанию егэ по физике 2013 с решением скачать егэ по русскому языку егэ онлайн без смс найти по адресу телефон в красногорске справочник электронных адресов в самаре найти телефон физического лица по адресу справочник домашних телефонов твери как найти человека по имени и фамилии и дате рождения база данных домашних телефонов м г т с ссылка Знакомства Чита sitemap